Štrahe se danas vraća u politiku?

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.01.2020

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši lider Slobodarske partije Austrije (FPO) i nekadašnji vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe, koji je u maju zbog korupcionaške afere "Ibica" bio prinuđen da podnese ostavku na sve političke funkcije, danas će se vratiti na političku scenu govorom na skupu "Saveza za Austriju" (DAO).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hajnc Kristijan Štrahe

Novogodišnji skup DAO, stranke koju su krajem godine formirali nekadašnji visoki funkcioneri FPO bliski Štraheu, organizovan je tako da sve bude u znaku Štrahea.

Najpre će se, prema programu, prisutnima obratiti šef DAO Karl Baron, a posle obraćanja dalja dva člana, bina se prepušta Štraheu, koji za svoje istupanje ima sat vremena.

Prema informacijama dnevnika "Esterajh", Štrahe će imati borbeni govor.

- Može se pasti, ali se mora potom ponovo ustati. Ostaću uvek veran sebi i neću ostaviti na cedilu ljude koji u mene veruju - rekao je Štrahe pred današnji govor.

Istakao je da ostaje čovek koji je oduvek bio i koji neće dozvoliti da ga masivni napadi ućute. - Samo onaj koji se iz uverenja bori može pobediti - kazao je Štrahe.

Inače, osnivači DAO žele Štrahea kako nosioca liste na ovogodišnji izborima u pokrajini i gradu Beču.

U svom govoru najverovatnije se o tome još neće izjasniti, ali više od 1.000 ljudi se prijavilo za skup DAO što dovoljno govori o njegovoj popularnosti.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading