Ostavka još jednog ministra zbog ubistva novinarke

Autor: Tanjug, Republika

Svet

20.01.2020

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malteška ministarka Dzastin Karuana podnela je danas ostavku posle medijskih navoda o povezanosti njenog supruga policajca i osumnjičenog za ubistvo novinarke Dafne Karuana Galicija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Prema pisanju malteškog "Sandej tajmsa", njen suprug putovao je u London na fudbalsku utakmicu sa biznismenom Jorgenom Fenekom u septembru 2018. kada je ovaj već bio predmet istrage.

- Podnosim momentalnu ostavku na ministarsku funkciju, posle objavljenih medijskih navoda, iako nemam nikakve veze sa tim - navela je ona u pismu ostavke, prenosi Rojters.

Juče je njen suprug Silvio Valtea koji je vodio istragu za ubistvo, a skinut sa slučaja sredinom 2018. zbog sukoba interesa, rekao da ne zna da je Fenek bio osumnjičeni kad je putovao sa njim.

Više zvaničnika vlade bivšeg premijera Džozefa Muskata takođe je podnelo ostavke zbog političke krize nakon ubistva novinarke Dafne Galicije 2017. a pre nekoliko dana to je uradio i šef policije Malte.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading