REVIZIJA ISTORIJE NEĆE PROĆI! PUTIN OBEĆAO: Rusija otvara centar za arhivska dokumenta o Drugom svetskom ratu

Autor: Tanjug

Svet

18.01.2020

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin obećao je da će otvoriti centar za arhivska dokumenta o Drugom svetskom ratu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Zatvorićemo prljava usta koja neki lideri otvaraju preko brda kako bi postigli neposredne političke ciljeve. Zapušićemo usta istinitim informacijama - rekao je Putin na sastanku s veteranima i predstavnicima patriotskih organizacija.

Predsednik je naveo primer Izraela koji ni na sekundu ne dozvoljava da se zaboravi Holokaust i podsetio da će narednih dana posetiti Izrael na otkrivanju spomenika žrtvama blokade Lenjingrada, preneo je Sputnjik.


- Veoma sam zahvalan ovoj inicijativi rukovodstva Izraela i svima koji su bili inicijator tog događaja. To je važan dogadaj. On podseća na žrtve Drugog svetskog rata i na one koji su dali odlučujući doprinos u porazu nacista - rekao je šef države.

- Jevrejske društvene organizacije i rukovodstvo Izraela vrlo pametno radi, ne dajući da svet zaboravi žrtve Holokausta - naglasio je Putin.

 

 

- Na žalost, medu žrtvama Holokausta je značajan broj Jevreja iz Sovjetskog Saveza, ruskog naroda - dodao je Putin, naglasivši da je najveće gubitke u Drugom svetskom ratu, skoro 70 odsto, podnela današnja Rusija.


U vezi s tim, Putin je saopštio da će Rusija formirati centar za arhivsku dokumentaciju, koji će biti otvoren i za ruske građane i za ceo svet.

- Zapušićemo pogana usta onima koji menjaju istoriju, predstavljaju je u lažnom svetlu i smanjuju ulogu naših očeva i dedova, naših heroja koji su poginuli, braneći svoju otadžbinu i praktično ceo svet od kuge - izjavio je predsednik Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading