Usvojen Putinov predlog: Mišustin je novi premijer Rusije!

Autor: Mediji, Republika

Svet

16.01.2020

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državna duma Rusije je za novog premijera Ruske Federacije imenovala Mihaila Mišustina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mihail Mišustin

Za ovu odluku glasalo je 383 poslanika, protiv nije bio niko, dok je uzdržanih bilo 41. Mišustin se nakon glasanja obratio parlamentu i zahvalio na podršci.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin predložio je juče Mihaila Mišustina za novog premijera, nakon što je Dmitrij Medvedev raspustio rusku vladu.

Ostavka Medvedeva usledila je nakon što je Putin predložio izmenu ruskog ustava, koja bi donela povećanje ovlašćenja parlamenta i vlade.

Ko je Mihail Mišustin?

Mišustin je ekonomski političar koji je od 2010. godine na čelu ruske Federalne poreske službe.

Rođen je 3. marta 1966. godine, a diplomirao je na moskovskom univerzitetu za mašinstvo, gde je završio i postdiplomske studije.

Godine 1998. pridružio se državnoj službi kao pomoćnik za informacione sisteme računovodstva i kontrole poreskih plaćanja pri Federalnoj poreskoj službi.

Posle toga radio je kao zamenik ministra Ruske Federacije za poreze i namete, šefa Savezne agencije za katastar i nekretnine pri Ministarstvu ekonomskog razvoja, šefa Savezne agencije za Upravljanje posebnim ekonomskim zonama.

Autor je tri knjige o poreskoj administraciji i 40 naučnih tekstova.

Jedan je od inicijatora otvaranja državne Više škole ekonomije, Instituta za ekonomiju nekretnina, a 2008. godine podneo je ostavku u javnoj službi da bi dve godine radio u kompaniji UFG Kapital partners.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading