TRAMP POSLE POTPISIVANJA SPORAZUMA: Uskoro idem u Kinu

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

15.01.2020

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je da će uskoro posetiti Kinu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp i Si Đinping

- Nameravam da odem uskoro u Kinu - rekao je Tramp u Beloj kući, gde je danas potpisan prvi deo trgovinskog sporazuma sa Kinom.

Govoreći o ovom sporazumu, predsednik ga je nazvao istorijskim, i izrazio uverenje da će on „ispraviti nedostatke prošlosti i obezbediti budućnost ekonomske pravde i bezbednosti za američke radnike, poljoprivrednike i porodice“.

Potpisivanjem prvog dela trgovinskog sporazuma trebalo bi da bude zauzdan trgovinski rat koji je Tramp objavio Pekingu avgusta 2018. godine, u nameri da smanji ogroman trgovinski deficit koji SAD imaju sa drugom svetskom privredom.

Prema ovom sporazumu - Kina bi u naredne dve godine trebala da kupi američke proizvode iz četiri različite industrijske oblasti u vrednosti od 200 milijardi dolara. Reč je o američkim industrijskim proizvodima, energentima, poljoprivrednim proizvodima i uslugama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading