Ukinuće im titule?! Kraljica danas odlučuje o sudbini princa i Megan

Autor: Tanjug

Svet

13.01.2020

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraljica Elizabeta (93) pozvala je svog unuka princa Harija danas u 14 sati na "krizni sastanak", kako bi razgovarali o budućim aranžmanima za njega i njegovu suprugu Megan, nakon iznenadne najave para da žele da se povuku iz kraljevskih dužnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kraljica Elizabeta, Megan Markl i princ Hari

Harijev otac princ Čarls, naslednik prestola i Harijev stariji brat princ Vilijam prisustvovaće sastanku, koji će se održati na kraljičinom imanju Sandringam u Norfolku, na istoku Engleske.

Megan, bivša američka TV glumica, pridružiće se telefonom iz Kanade, gde je sa sinom Arčijem, prenosi Dejli mejl.

Sastanak će, kako se ocenjuje, biti prvi put da se stariji članovi kraljevske porodice lično sastanu da razgovaraju novonastalim okolnostima i pokušaju da smisle novi aranžman za par, a tu će biti još pomoćnici i privatni sekretari članova kraljevske porodice.

Vreme sastanka nije potpuno poznato, ali se navodi da će najverovatnije početi posle ručka u 14 sati - tako da će porodica imati vremena za odluku do 17 sati kad kraljica pije svoj čaj.

Malo je verovatno da će kraljica paru ukinuti titule kao princezi Dajani, jer je Hari rođen sa njom, a Megan je primila titulu vojvotkinje od Saseksa putem braka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kraljevski fotograf Artur Edvards smatra da će kraljica princu Hariju izneti "ponudu koju ne može da odbije, pa će vojvoda ostati u Velikoj Britaniji", prenosi Dejli mejl.

- Ona će danas razgovarati sa njim i reći mu da je stariji član porodice - a znate da je ona osoba koju Hari neće moć da odbije - rekao je kraljevski fotograf.

Govoreći o razdoru između dva princa Edvards, koji Vilijema i Harija poznaje još od malih nogu, navodi da su braća bila bliska i da se mnogo vole, tako da će kraljica verovatno srediti eventualni problem među njima.

On je odbacio spekulacije da će Hari u Holivudu dati intervju u kojem će kritikovati porodicu.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, u sredu su iznenadili ostatak kraljevske porodice, objavivši da žele "novi radni model" koji će im omogućiti da provedu više vremena u Severnoj Americi i da budu finansijski nezavisni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Hari i Megan, koji su napisali duboko veruju u ulogu monarhije i da je njihova podrška kraljici "nepokolebljiva", žele i da nastave sa svojim kraljevskim dužnostima.

Kako se navodi, mogli bi se dobrovoljno odreći svoje titule "kraljevsko visočanstvo" i zadržati kurtoazne titule vojvode i vojvotkinje.

Hari i Megan su se odrekli svojih prihoda od novca poreskih obveznika, za koji kažu da je pet odsto njihovih sredstava, dok čak 95 odsto njihovog godišnjeg prihoda dolazi od privatnog imanja princa od Velsa - Čarlsa.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading