TRAMPOVA LJUTA PROTIVNICA NENSI PELOSI: Odredbe opoziva prebaciću u Senat - kad budem spremna!

Autor: Tanjug

Svet

09.01.2020

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajuća američkog Predstavničkog doma Nensi Pelosi izjavila je da će prebaciti odredbe opoziva predsednika Donalda Trampa kada za to bude spremna.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nensi Pelosi

- Neću ih držati na neograničeno vreme. Poslaću ih kada budem spremna i to će, verovatno biti uskoro - naglasila je Pelosijeva.

Predstavnički dom je prošlog meseca optužio Trampa da je zloupotrebio ovlašćenja radi vlastite koristi jer je vršio pritisak na Ukrajinu da pokrene istragu o korupciji protiv bivšeg potpredsednika DŽozefa Bajdena.

 

 

Tramp je optužen i da je ometao rad Kongresa jer je govorio zvaničnicima administracije i agencijama da ne sarađuju u istrazi o opozivu.

Pelosijeva nije odmah odredbe prebacila Senatu, gde većinu ima Republikanska stranka.

Demokratska stranka vrši pritisak da dobiju garancije da će u Senatu biti omogućeno uzimanje izjava od svedoka, ali lider većine Mič Mekonel najavio je da planira da odbije bilo kakvu odluku o svedocima do početka procesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading