NAČELNIK GENERALŠTABA SAD: Verujem da je napad imao za cilj ubistvo Amerikanaca

Autor: Tanjug

Svet

08.01.2020

23:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad balističkim raketama koji je Iran izveo u sredu, imao je za cilj da budu ubijeni američki vojnici i da se nanese velika šteta američkoj bazi Al Asad u Iraku, izjavio je načelnik Generalštaba Vojske SAD, general Mark Majli, ističući da je reč o njegovoj ličnoj proceni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
General Mark Majli

- Verujem, na osnovu onoga što sam video i što znam, da je napad imao za cilj nanošenje štete strukturi baze, uništavanje vozila, letelica i ostalih sredstava i ubistvo osoblja. To je moja lična procena - rekao je Majli novinarima.

Majli je naveo da slučaj istražuju profesinalni anlitičari obaveštajnih službi, koji će doneti konačan zaključak o iranskom napadu.

Kako je preneo Asošijejted pres, on je dodao da je za sada rano govoriti o mogućnosti da Iran izvede nove napade na američke ciljeve.

 

 

Iran je u sredu ispalio 22 balističke rakete na dve vojne baze u Iraku u kojima se nalaze američki vojnici, a Iranska revolucionarna garda, koja je preuzela odgovornost za napad, navela je da su napadi na baze "osveta za ubistvo komandanta jedinice Kuds Kasima Sulejmanija".

Napad na baze Al Asad i Irbil se dogodio samo nekoliko sati pošto je sahranjen Kasem Sulejmani ubijen u vazdušnom napadu SAD u Bagdadu.

Posle napada na baze SAD iranski državni mediji i zvaničnici su tvrdili da je u njima ubijeno više desetina američkih vojnika, dok Vašington tvrdi da nije bilo žrtava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading