KO NAS NAPADNE, PRETRPEĆE RAZARAJUĆI UDAR: I Izreal ima poruku za Iran

Autor: Tanjug

Svet

08.01.2020

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu obećao je smrtonosnu odmazdu ako Iran napadne Izrael kao deo njegovog odgovora na američki atentat na komandanta iranske jedinice "Kuds", Kasema Sulejmanija prošle sedmice u Bagdadu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Benjamin Netanijahu

- Stojimo čvrsto protiv onih koji nas žele ubiti. Stojimo odlučno i silom. Ko god pokuša da nas napadne, pretrpeće razarajući udar - izjavio je izraelski premijer na konferenciji u Jerusalemu. 

Netanijahu je ustvrdio da je Sulejmani lično odgovoran za smrt "nebrojenih nedužnih ljudi", destabilizujući "mnoge" zemlje i šireći "strah, bedu i bol".

 

 

Ustvrdio je da bi američkom predsedniku Donaldu Trampu trebalo čestitati što je naredio napad bespilotnim letelicama u kojem je ubijen komandant iranske jedinice "Kuds", optuživši ubijenog "vođu terorista" za zaveru da se vrše teroristički akti širom sveta.

Izraelski premijer je naglasio da njegova zemlja "stoji u potpunosti uz" SAD u njihovom sukobu sa Teheranom.

Sve do sada, Netanijahu se distancirao od Sulejmanijevog ubistva, opisujući incident kao čisto američku aferu u kojoj Izrael nije učestvovao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading