Rešili da se zaposle! Hari i Megan više neće biti "viši" članovi kraljevske porodice

Autor: BBC News na srpskom

Svet

08.01.2020

21:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su saopštili da više neće biti "viši" članovi kraljevske porodice, te da će živeti i u Britaniji i u Americi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princ Hari i Megan Markl

Par namerava da "uspostavi progresivnu novu ulogu unutar ove institucije", kaže se u saopštenju Bakingemske palate.

Dodali su da nameravaju da "rade na tome da postanu finansijski nezavisni."


Princ Hari i Megan su u oktobru javno pričali o neprijatnostima koji nosi život pod stalnom pažnjom javnosti.
U saopštenju, objavljenom i na njihovom Instagramu, napisali su da su odluku doneli "posle više meseci razmišljanja i međusobnih razgovora".

- Nameravamo da se povučemo kao "viši" članovi kraljevske porodice i da radimo na tome da postanemo finansijski nezavisni, dok istovremeno u potpunosti podržavamo Njeno veličanstvo kraljicu. Zahvaljujući vašem ohrabrivanju, posebno proteklih par godina, mi smo sada spremni da sprovedemo ovu promenu - piše u saopštenju.

Par kaže da namerava da provodi vreme između Ujedinjenog kraljevstva i severne Amerike, nastavljajući "da poštujemo našu dužnost prema kraljici, Komonveltu i svima pod našim pokroviteljstvom."


- Ova geografska ravnoteža će nam omogućiti da odgajamo našeg sina ceneći kraljevsku tradiciju u kojoj je rođen, ali i obezbediti našoj porodici prostor da se usredsredimo na sledeće poglavlje (u životu), uključujući i pokretanje novog dobrotvornog projekta - piše u saopštenju.

U dokumentarnom filmu TV stanice ITV emitovanom prošle godine, Megan je priznala da joj majčinstvo deluje kao "borba" zbog ogromnog interesovanja medija.

Princ Hari je takođe komentarisao navode o raskolu između njega i brata Vilijama, vojvode od Kembridža, rekavši da idu "različitim putevima."

Vojvotkinja je u oktobru pokrenula pravne korake protiv dnevnika Mejl on Sandej zbog, kako tvrdi, nezakonitog objavljivanja njenih privatnih pisama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading