Bedni udarci: Amerika odbila vizu iranskom ministru za sastanak u UN

Autor: Tanjug

Svet

07.01.2020

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD su odbile vizu iranskom ministru spoljnih poslova Mohamadu Džavadu Zarifu tako da u četvrtak neće moći da prisustvuje sastanku Saveta bezbednosti UN u Njujorku, saopštio je jedan američki zvaničnik.

RepublikaFoto: Tanjug/ApP
UN u Njujorku

Prema "sporazumu o sedištu UN" iz 1947. godine, od SAD se traži da stranim diplomatama omoguće pristup Ujedinjenim nacijama, ali Vašington kaže da može da uskrati vize iz razloga "bezbednosti, terorizma i spoljne politike".

Američki Stejt department odbio je da komentariše te navode, prenosi Rojters.

Misija Irana pri Ujedinjenim nacijama izjavila je: "Videli smo medijske izveštaje, ali nismo dobili nikakvu zvaničnu informaciju ni od UN ni od Sjedinjenih Država u vezi s vizom ministra inostranih poslova Zarifa."

Sastanak Saveta bezbednosti i Zarifovo putovanje planirani su pre najnovijeg rasplamsavanja tenzija izmedu Vašingtona i Teherana posle ubistva iranskog komandanta Kasima Sulejmanija.

Kako se navodi, sastanak Saveta bezbednosti dao bi Zarifu svetsku pažnju da javno kritikuje SAD zbog ubistva Sulejmanija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading