(VIDEO) AUSTRALIJI NI NEBO NE POMAŽE: Pala slaba kiša, ali nedovoljna da ugasi požare

Autor: Radio Sarajevo

Svet

06.01.2020

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na australijskom jugoistočnom priobalnom području gde divljaju požar i u ponedeljak ujutro bilo je nešto kiše i vladali su blaži vremenski uslovi, ali u Kanberi je kvalitet vazduha i dalje na životno opasnom nivou zbog dima okolnih požara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Galerije, muzeji, parkovi, poslovni prostori i univerziteti u gradu su zatvoreni, neki letovi su otkazani, a kvalitet vazduha u australijskom glavnom gradu i dalje je najlošiji na svetu prema podacima o kvalitetu vazduha IQ Air Visuala.

Vlasti su građanima savetovale da ostanu u svojim domovima, jer je u centru grada indeks kvaliteta vazduha u ponedeljak ujutro bio 1400., a prema podacima ministarstva zdravlja. Bilo šta iznad 200 smatra se opasnim.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je odgovorno za koordinaciju u slučaju katastrofe, osoblju je reklo da ostane kod kuće 48 sati zbog lošeg kvaliteta vazduha.

U najteže pogođenom Nju Saut Velsu bukti 140 požara, ali svi su na najnižem stepenu opasnosti. Kiša je u ponedeljak donekle donela olakšanje vatrogascima, ali pljuskovi nisu bili dovoljni da zaustave velike i opasne požare.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading