Tramp zagrmeo: Odredili smo 52 iranska cilja ukoliko uzvrate

Autor: Tanjug

Svet

05.01.2020

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp je saopštio su na njihovoj meti 52 iranska cilja koja će biti gađana ukoliko Iran napadne Amerikance ili neki bilo koju američku imovinu kao odgovor na vazdušni udar u kojem je poginuo iranski komandant Kasim Sulejmani u Iraku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Tramp je napisao na Tviteru da Iran "vrlo hrabro govori o ciljanju određenih američkih ciljeva" kao odgovor na Sulejmanijevu smrt.

- Ovo je upozorenje Iranu ukoliko napadne Amerikance ili američku imovinu da smo naciljali 52 iranska položaja od kojih su neki ''visokog nivoa i veoma važni za Iran i iransku kulturu'' i te mete ćemo UDARITI VEOMA BRZO I VEOMA SNAŽNO". SAD ne želi više pretnji! - napisao je američki predsednik.

Tramp je naveo da su izabrana 52 cilja koja predstavljaju 52 Amerikanaca koji su bili držani kao taoci u američkoj ambasadi u Tehranu 1979. godine.

Naveo je da Iran preti osvetom zato što je Amerika "oslobodila svet od terorističkog vođe koji je pre toga ubio jednog Amerikanca i teško ranio još osoba, kao i još mnogo drugih uključujući nedavno i stotine iranskih demonstranata".

- On (Sulejmani) je već napadao našu ambasadu i pripremao se za nove napade na drugim lokacijama. Iran već godinama nije ništa drugo nego problem - napisao je Tramp na svom Tviteru.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading