Teroristi napali autobus: Ubijene 4 osobe

Autor: Blic, Republika

Svet

02.01.2020

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kenijski zvaničnici saopštili su da su četiri osobe ubijene kada su islamski ekstremisti u istočnom obalskom području zemlje Niongoro pucali na konvoj autobusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Somalijski pobunjenici al-Šabab preuzeli su odgovornost za napad, preneo je AP.

Naoružani napadači pucali su na konvoj od tri autobusa i dva kombija koji je policija pratila u Lamu, rekao je komesar okruga Lamu Irungu Mačaria.

Prvi autobus je pogođen mecima sa boka i u gume, ali vozac je uspeo da ubrza, rekao je Mačaria.

Ostala vozila u konvoju su se zaustavila i naoružani napadači su otvorili vatru na putnike koji su bežali u grmlje, rekao je on.

Prema njegovim rečima, policijska pratnja je kasnila, ali je stigla na vreme da spreči masakr.

Policijska pratnja putničkih vozila u tom području postala je obavezna nakon 2014. godine, kada je u dva napada u okrugu Lamu, al-Šabab ubio gotovo 90 ljudi.

Al Šabab je preuzeo odgovornost za napad na svojoj radio stanici Andalus, saopštivši da su njegovi borci poštedeli muslimanske putnike i ubili samo hrišćane.

Kada su ekstremisti otvorili vatru, troje putnika je upucano iz neposredne blizine i odmah je preminulo, navedeno je u policijskom izveštaju o napadu u koji je AP imao uvid.

Četvrta osoba koja je preminula je bio kondukter u jednom od autobusa, stoji u izveštaju, u kome se dodaje da su još dva putnika ranjena.

Guverner oblasti Mombasa Ali Hasan Džoho osudio je napad istakavši da je on neprihvatljiv i dodao da nema drugog izbora osim tolerancije jednih prema drugima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading