TRAGEDIJA U NEMAČKOJ: U požaru izgorela kuća sa majmunima, spašene dve šimpanze

Autor: Tanjug

Svet

01.01.2020

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoološki vrt u nemačkom gradu Krefeldu saopštio je danas da se "ostvario najgori strah" i da su u požaru koji je izbio jutros, stradali skoro svi majmuni sem dve šimpanze.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vatrogasci se bore sa plamenom

Požar je izbio pola sata posle ponoći i u njemu su stradali orangutani sa Bornea, šimpanze i marmozeti koji su se nalazili u kući veličine 2.000 kvadratnih metara, prenosi BBC.

Prema mišljenju policije, požar su izazvale najverovatnije kineski ili viseći lampioni kojima je vrt okićen.


- Građani su videli da su viseći lampioni postavljene nisko blizu zoološkog vrta i da je onda izbio požar - rekao je sef kriminalističke policije i dodao da su istražitelji pronašli i korišćene lampe blizu spaljenog objekta.

Viseći lampioni nazivaju se i kineski lampioni i napravljeni su kao papirni fenjeri u kojima se nalazi gorionik, a inače su zabranjeni u Krefeldu i drugim gradovima u Nemačkoj.
RepublikaFoto: Tanjug/AP


Kuća za majmune izgrađena je 1975. godine i u njoj je bila napravljena trropska atmosfera sa podešenom klimom za stanovnike šume, pticama, slepim miševima i primatima.

Uprava vrta je dodala da je čudo što su dve šimpanze preživele požar i zadobile samo povrede koje je pregledao veterinar.

Vrt za gorile koji se nalazi blizu kuće za majmune nije bio zahvaćen požarom.

Agencija AP navodi da je u požaru stradalo više od 30 životinja - majmuna, slepih miševai ptica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading