"PUTIN JE VEĆ UŠAO U ISTORIJU"

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

28.12.2019

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ruski predsednik Vladimir Putin postao je deo svetske istorije i za vreme svoje vladavine vratio je Rusiji status velike države", izjavio je predsednik Moldavije Igor Dodon.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Danas možemo sa sigurnošću da tvrdimo da nijedno globalno pitanje svetske politike ne može da bude rešeno bez učešća Rusije. Siguran sam da će Putin uložiti još dosta napora kako bi nove generacije ruskih građana mogle da realizuju svoj intelektualni, naučni i umetnički potencijal - istakao je Dodon.

Budući da je Putin na vlasti 20 godina, moldavski predsednik je ocenio da dugotrajna vladavina ima i svoje pozitivne, ali i svoje negativne strane.

Kao plus, on je rekao da bez toga nije lako ostvariti dugoročne strateške ciljeve, što se može videti i na primerima mnogih zemalja, dok je kao minus naveo činjenicu da se zbog toga gubi funkcionalnost institucije vlasti.

 

 

Govoreći o samom Putinu, Dodon je rekao da je on veoma staložen čovek, da je to tajna njegovog uspeha, budući da ume da gleda u budućnost i da uliva nadu građanima svoje zemlje.

- On ume da ostane smiren čak i u veoma komplikovanim situacijama, posebno kada se radi o pitanjima bezbednosti - rekao je Dodon i izrazio sigurnost da je Rusija, tokom vladavine Putina, prošla veoma složen put ponovnog rađanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading