Lavrov žestoko: Pokazaćemo Amerikancima ono čega se najviše plaše

Autor: Srbija danas, Republika

Svet

22.12.2019

22:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska strana bi mogla da u određenom trenutku pokaže Sjedinjenim Američkim Državama raketni sistem "Sarmat", izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u intervjuu za Prvi kanal.

RepublikaFoto: twitter.com/veteranstoday
Sergej Lavrov

- Već smo rekli Amerikancima (diskusija je održana u okviru bilateralne konsultativne komisije koja je formirana u skladu sa Sporazumom o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja START-3) da smo predstavili naše nove sisteme, uključujući hiperzvučno oružje. Polazimo od toga da su sistemi "Avangard" i "Sarmat" u skladu sa Sporazumom START-3. Spremni smo da pravimo ovo naoružanje i sisteme u skladu sa Sporazumom START-3. Pritom, "Avangard" je već prezentovan Amerikancima i na određenom stadijumu ćemo to biti spremni da uradimo i sa "Sarmatom" - rekao je šef ruske diplomatije.

Lavrov je objasnio da ostali sistemi koje je predsednik Rusije Vladimir Putin predstavio u poslanici Federalnoj skupštini Rusije u martu 2018. godine, nisu obuhvaćeni sporazumom START-3.- Rekli smo da smo spremni da razgovaramo o tim sistemima, kao i o novim tehničkim vojnim sistemima SAD. Spremni smo da vodimo odvojene, paralelne razgovore. Oni se mogu voditi isključivo u okviru diskusije o celom kompleksu problema koji utiču na stratešku stabilnost - naglasio je Lavrov.

- Oto fon Bizmark je rekao da u vojnoj sferi odlučujuću ulogu ne igraju namere, bez obzira na to da li su razumne ili nerazumne, već potencijal. To pravilo je i dalje aktuelno. Sporazum ne može iscrpeti sve probleme koji postoje, i gomilaće se u sferi strateške stabilnosti, jer se pojavljuju nove tehnologije - obratio je pažnju šef ruske diplomatije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading