Sirijska vojska uspešno odbila kontraofanzivu na Idlib

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

22.12.2019

23:01 >> 20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sirijske vojne snage odbile su napad pripadnika terorističke grupe Hajat Tahrir el Šam koji su u subotu pokušali da se probiju do naselja Karatin el Kebira u provinciji Idlib, izjavio je načelnik ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji general-major Jurij Borenkov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Odred od sto militanata grupe Hajat Tahrir el Šam je 21. decembra 2019. u 12.40 pokušao da probije odbranu sirijskih vladinih snaga u pravcu naselja Karatin el Kebira u provinciji Idlib - saopštio je Borenkov.

On je dodao da je napad militanata zaustavila artiljerijska vatra sirijskih oružanih snaga, usled čega su napadači pretrpeli značajne gubitke.Prema njegovim rečima, militanti su oko 19 sati pokušali da napadnu položaje sirijskih oružanih snaga severno od sela Sukajat u provinciji Idlib. Napad je izveden pomoću miniranog oklopnog vozila pod kontrolom bombaša-samoubice. „Džihadmobil“ su uništile vladine snage.

- Međutim, u granatiranju iz višecevnih bacača raketa oružanih grupa poginulo je šest sirijskih vojnika, a 13 je zadobilo rane različite težine - rekao je Borenkov.

On je naglasio da ruski Centar za pomirenje poziva komandante ilegalnih oružanih grupa da odustanu od oružanih provokacija i krenu ka mirnom rešavanju situacije u područjima koja su pod njihovom kontrolom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading