Dolijala krimi grupa koja je trgovala ilegalnim steroidima

Autor: Tanjug, Republika

Svet

20.12.2019

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U združenoj akciji policija nekoliko evropskih yemalja uhapšeno je 10 članova kriminalne grupe odgovorne za proizvodnju i promet ilegalnih steroida širom sveta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Istraga odeljenja finansijske policije grčke policije, Centralne kancelarije za borbu protiv kriminala protiv životne sredine i javnog zdravlja (OCLAESP) i Francuske carine, uz podršku stručnjaka iz Evropola, rezultirala je 16. decembra hapšenjem devet lica u Grčkoj i jedne u Francuskoj, pripadnika organizovane kriminalne grupe odgovorne za proizvodnju i promet ilegalnih anaboličkih materija i lekova širom sveta, navodi se u saopštenju Evropola.

Ova organizovana kriminalna grupa delovala je u nekoliko zemalja i imala je detaljno razrađenu unutrašnju strukturu. Oni su proizvodili, skladištili i preprodavali ilegalne anaboličke materije kako bi poboljšali atletske performanse na takmičenjima. Steroidi nisu bili bez nuspojava i kriminalna banda je profitirala i od njihvog ukanjanja: krijumčarenjem i ilegalnom trgovinom farmaceutskim supstancama za ublažavanje nuspojava anaboličkih steroida.

Istraga je otkrila da je ova zločinačka banda bila upletena u ilegalne aktivnosti ne samo u Grčkoj već i u Bugarskoj, Češkoj, Nemačkoj i Velikoj Britaniji, kao i u Kanadi, Kini, Indiji, Turskoj i SAD. Banda je koristila kurirske kompanije za promet ilegalnih steroida i zloubpotrebljavala finansijske institucije za plaćanje u kripto valutama.

Policajci su zaplenili i do 500.000 komada anaboličkih materija i drugih ilegalnih lekova za erektilnu disfunkciju, pored sirovina za proizvodnju anaboličkih supstanci, ambalaže, preko 10.500 evra, 16 mobilnih telefona, šest računara i raznih digitalnih datoteka i dokumenata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading