OVO SE PUTINU NEĆE SVIDETI: SAD spremaju nove sankcije Rusiji

Autor: Tanjug

Svet

18.12.2019

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komitet Senata SAD za međunarodne poslove usvojio je nacrt zakona, koji predviđa veliki paket sankcija protiv državnog duga Rusije, kao i bankarskog i energetskog sektora te zemlje, saopštio je predstavnik Komiteta, prenosi portal Sputnjik.

RepublikaFoto: wikipedia.org
Kongres

Demokrate i republikanci su još početkom 2019. godine podneli Kongresu na razmatranje nacrt zakona o "zaštiti americke bezbednosti od agresije Kremlja".

Ranije je Komitet saopštio da je planirano da dokument bude usvojen u januaru sledeće godine, ali su se senatori odlucili na taj korak pre božićnih praznika.

Prema propisima, nakon usvajanja dokumenta na nivou Komiteta sledi glasanje Senata, zatim treba da ga usvoje oba doma Kongresa SAD, nakon čega treba da ga potpiše predsednik Sjedinjenih Americkih Država.

U slučaju da nacrt zakona konačno potpiše američki predsednik, to će prouzrokovati nove ozbiljne sankcije protiv bankarskog i energetskog sektora Rusije, kao i protiv ruskog državnog duga. Nacrt zakona predlaže da se uvedu sankcije protiv ruskih banaka, koje „podržavaju napore u cilju mešanja u izbore“.


Moskva je više puta negirala sve optužbe o mešanju u američke iz bore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading