Skandal! Finsku premijerku nazvao kasirkom

Autor:

Svet

17.12.2019

22:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Estonije Mart Helme preživeo je juče glasanje o poverenju koje je inicirala opoziciona Reformistička partija zbog podsmeha prema novoj premijerki Finske i njenoj Socijaldemokratskoj partiji.

RepublikaFoto: youtube.com/Valtioneuvosto
Sana Marin

Poslanici u estonskom parlamentu, koji ima 101 mesto, glasali su sa 44 glasova za i 42 glasa protiv da se Helme ukloni sa funkcije, a za njegovu smenu bila je potrebna apsolutna većina od 51 glasa.

Helme (70) u intervjuu estonskom radiju podsmešljivo je pomenuo Sanu Marin, novu 34-godišnju premijerku Finske, najmlađu predsednicu vlade na svetu, rekavši da "kasirka" sada vodi najbližeg suseda Estonije, misleći na njen posao u robnoj kući, koji je ranije obavljala.

Estonska predsednica Kersti Kaljulaid je telefonirala finskom kolegi Sauliju Ninistou, javno se izvinuvši u ime Estonije i Helmea mladoj premijerki i njenoj vladi. Helme se izvinio mnogo kasnije, optuživši medije da su preuveličali njegove komentare.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading