Zakuvalo se u Libiji: HAFTAR NAREDIO NOVU OFANZIVU NA TRIPOLI

Autor: Tanjug

Svet

14.12.2019

22:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođa samoproglašene Libijske nacionalne armije (LNA) Kalifa Haftar najavio je finalnu i "odlučujuću" bitku za Tripoli, nakon čega je usledila 24-časovna borba njegovih pristalica sa pripadnicima bezbednosnih snaga libijske vlade koju podržava međunarodna zajednica.

Kalifa Haftar

Kako prenosi AP, borbe su usledile pošto je Haftar, čije snage već skoro osam meseci pokušavaju da zauzmu Tripoli, u četvrtak najavio odlučujuću bitku za libijsku prestonicu.

Američka agencija prenosi da je kancelarija za medije LNA objavila fotografije pojačanja koje pristiže na obode prestonice, u vidu pešadijske vojske i kamiona sa mitraljezima.

LNA je objavila i fotografije okršaja sa snagame libijske vlade u južnom delu Tripolija.


LNA je saopštila i da je preuzela kontrolu nad gradom Al Tavharom, južno od prestonice, što je demontovala vlada u Tripoliju.

Asošijejted pres dodaje da sukobi prete da Libiju uvuku u još jedan talas opšteg nasilja, koji bi mogao da se uporedi sa onim iz 2011. godine, kada je svrgnut i svirepo ubijeni dugogodišnji vođa Moamer Gadafi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tesa

15.12.2019 08:47

Vec ima vise od pole godine kako je naredio tu ofanzivu na Tripoli, pa nista.