Upoznajte najstarijeg premijera na svetu: NE PREDAJE SE NI U 94-OJ!

Autor: index.hr

Svet

14.12.2019

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malezijski premijer Mahatir Muhamed (94) nagovestio je da će pokušati da ostane na vlasti i posle 2020. godine, samo četiri dana nakon što je obećao da ustupi mesto svom nasledniku Anvaru Ibrahimu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mahatir Muhamed

Upitan na Forumu Doha u Kataru hoće li odstupiti 2020, najstariji premijer na svetu rekao je da želi da reši probleme koje je ostavila prethodna vlada pre nego što je podnela ostavku.

"Obećao sam da ću odstupiti kad rešim neke od glavnih problema i vođstvo predati kandidatu koga je imenovala koalicija", rekao je.

Ipak, nije precizirao kada namerava da se povuče.

Anvar Ibrahim preldožen je za novog premijera uprkos novim optužbama za seksualno napastovanje.

Upitan da li je Anvar najbolja osoba za tu poziciju, Mahatir je rekao da ne bi mogao da jamči ko bi bio najbolji s obzirom na prošla loša iskustva.

- Imenovao sam svoje naslednike, preuzeli su dužnosti i uradili razne stvari - istakao je.

Mahatir je neočekivano izabran 2018. kao predsednik koalicijske vlade čiju je najveću stranku vodio Ibrahim (72) koji je dvaput bio u zatvoru zbog optužbi za sodomiju i korupciju - optužbe za koje je rekao da su političkog karaktera.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading