EKSPLOZIJE U UKRAJINI: Gori skladište municije

Autor: Tanjug

Svet

27.09.2017

06:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U najvećem vojnom skladištu municije u Ukrajini, u blizini grada Vinica, izbio je požar posle čega je usledila serija eksplozija zbog čega su vlasti bile primorane da zatvore vazdušni prostor u radijusu od 50 kilometara i evakuišu stanovništvo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Mediji javljaju da se u jednom trenutku čulo čak pet istovremenih eksplozija

Požar je izbio sinoć oko 22 sata po lokalnom vremenu u mestu Kalinovka, objavila je komanda ukrajinske vojske na Fejsbuku.

Uzrok izbijanja požara zasad nije poznat, a vojne vlasti istražuju mogućnost sabotaže ili nemara, prenosi AFP.

Naložena je evakuacija stanovnika Kalinovke, gde živi 20.000, i još dva susedna sela, a na ljude je apelovano da ne paniče.

Ukrajinska tv stanica "112" je javila da je u jednoj sekundi bili i pet do šest eksplozija.

Kako prenosi Tas s, 1.255 ljudi je angažovano u naporima da se situacija stavi pod kontrolu. Ta zona je, takođe, zatvorena za železnički i putnički saobraćaj.

Na lice mesta nešto posle ponoći stigao je i ukrajinski premijer Vladimir Grojsman koji je izjavio da je situacija pod kontrolom i da nema panike.

Zasad nema izveštaja o povređenima.

Portparol ukrajinske Nacionalne policije Jaroslav Trakalo je sinoć izjavio da je policija primila telefonski poziv da su se čule eksplozije u utorak oko 22 sata po lokalnom vremenu.

- Kasnije smo ustanovili je da artiljerijske granate eksplodiraju u vojno, skladištu. Policija zajedno sa spasiocima evakuiše ljude iz susednih sela - rekao je Trakalo za Ukrajinskaja Pravda.

TAS S navodi da delovi granata navodno stižu do periferije Vinice. 

U skladištu municije u Kalilnovki nalazi se 188.000 tona municije, uključujući rakete za višecevne bacače raketa "smerč", "uragan" i "grad", na području od 60 hektara. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading