Lajen: EU će izdvojiti 15 miliona evra za podršku Albaniji

Autor: Tanjug, Republika

Svet

04.12.2019

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da će EU izdvojiti odmah iz susedskog fonda 15 miliona evra za podršku albanskom narodu, a da če zatim organizovati donatorsku konferenciju, o čemu će, dodala je, već danas obavestiti albanskog premijera Edija Ramu, prenela je ATA.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ursula fon der Lajen

Razgovarala sam telefonom sa premijerom Ramom u nedelju, rekla je Fon der Lajen i dodala da je Evropska unija u potpunosti solidarna sa Albanijom u delovanju, a ne samo na rečima.

Prema njenim rečima, Evropska komisija je do sada dala doprinos timovima za potragu i spašavanje sa više od 200 osoblja iz Italije, Grčke i Rumunije, dok su Belgija, Rumunija i Slovačka poslali na desetine kreveta, ćebadi, vreća za spavanje, generatora i predmeta za hitne potrebe.

Komesar za upravljanje krizama Janez Lenarčič otputovaće danas u Albaniju kako bi procenio stanje zgrada na pogođenim mestima i utvrdio koja vrsta pomoći je potrebna za obnovu, zaključila je Fon der Lajen.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading