PUTIN: NATO preti, sve su bliži granicama Rusije!

Autor:

Svet

03.12.2019

23:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Približavanje NATO granicama Rusije predstavlja pretnju za bezbednost zemlje, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku o državnim nabavkama u odbrambenom sektoru za potrebe mornarice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Želeo bih da skrenem pažnju na činjenicu da se upravo ovih dana, 3-4. decembra, u Londonu održava samit NATO, posvećen 70. godišnjici formiranja ove Alijanse - rekao je Putin.

Predsednik Rusije je podsetio da je Alijansa stvorena kako bi se suprotstavila SSSR.

- Sada, kao što znate, Sovjetski Savez više ne postoji, nema Varšavskog pakta, odnosno vojnog pakta koji je stvoren kao odgovor na stvaranje NATO, ali NATO ne samo da postoji već se i razvija. U trenutku njegovog stvaranja u taj savez je ulazilo 12 država. Sada ih je već 29, a ukupni vojni rashodi zemalja Alijanse iznose više od 70 odsto ukupnih vojnih rashoda u svetu - objasnio je ruski lider.

 

 

Zastareli blokovski stereotipi svojstveni NATO ne mogu biti instrument saradnje u svetu koji se brzo menja, izjavio je predsednik Rusije.

- Mi smo više puta izražavali spremnost za saradnju sa NATO, pokazivali spremnost za zajedničko suprotstavljanje stvarnim pretnjama, uključujući, kao što je poznato, međunarodni terorizam, lokalne oružane sukobe i opasnost od nekontrolisanog širenja oružja za masovno uništenje - naveo je Putin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading