(VIDEO) 7 meseci jaše ka Putinu! Sirijac na konju nosi dragoceni poklon šefu Kremnja

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

01.12.2019

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati sirijski putnik Adnan Azam već sedam meseci putuje na konju iz Damaska u Moskvu da bi zahvalio ruskom narodu za podršku njegovoj zemlji tokom rata i poklonio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu čistokrvnog arapskog konja.

RepublikaFoto: youtube.com/ Mir 24
Sirijac hrabro ka svom cilju

U aprilu ove godine Azam se uputio iz Damaska u Moskvu preko Bagdada i Teherana, odnosno, zemalja koje su pružile podršku Siriji tokom rata.

- Prešao sam na konju već gotovo 6.000 kilometara. Posetio sam, pre svega, Bagdad, Teheran, u Rusiji - Dagestan, Čečeniju. Posle Rostova sledi Voronjež, a mislim da ću 15. januara sledeće godine biti u Moskvi - rekao je Azam.

On je ispričao kako njegovo putovanje nije nimalo lako.

- Kada sam prolazio kroz Iran, bilo mi je veoma vruće, termometar je pokazivao i do 55 stepeni. U Rusiji je sada prilično hladno - naveo je Azam.

Teško mu je da savlada i jezičke barijere, kao i da nađe prenoćište, jer se dešava da naiđe na gostoljubive domaćine koji ga primaju u svoje domove, ali povremeno je prinuđen i da spava na ulici.

- Činim sve što mogu da bih stigao do Moskve s glavnim ciljem - da u ime Sirijaca zahvalim narodu koji je bio uz nas tokom rata i da poklonim predsedniku Putinu arapskog konja. To je za nas najdragoceniji dar - rekao je Azam i objasnio da je konj za Sirijce simbol pobede.

 

 

Azam planira da se, kada završi misiju, vrati u Siriju i da se lati montaže dokumentarnog filma koji snima tokom puta.

Ovo mu nije prvo putovanje. Pre 30 godina Azam je na konju iz Sirije putovao u SAD, gde se susreo s predsednikom Ronaldom Reganom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading