Pad na Volstritu, rasprodaja akcija tehnoloških kompanija

Autor: Tanjug, Republika

Svet

29.11.2019

22:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Volstritu su akcije danas u padu, jer je tržište "u povlačenju" nakon ovonedeljnih rekordnih vrednosti glavnih američkih indeksa. Obim trgovanja je nešto slabiji nego inače, jer su tržišta otvorena samo pola dana nakon praznovanja Dana zahvalnosti, prenosi agencija AP.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Akcije kompanija iz tehnološkog i zdravstvenog sektora prednjačile su u rasprodaji, a pale su i deonice industrijskih kompanija. Širi indeks S&P 500 je pao za 0,1 odsto, industrijski Dau DŽons za 45 poena ili 0,2 odsto na 28.118 poena, a tehnološki Nasdak za 0,1 odsto.

Pomenuta tri glavna indeksa su poslednjih nedelja beležila više rekordnih vrednosti, što će im pomoći da ovaj mesec završe s velikim dobicima. U Evropi, akcije su uglavnom na pozitivnoj teritoriji. Indeks Euro Stoxx 50 je ojačao za 0,14 procenata, nemački DAKS i francuski KAK 40 za po 0,05 odsto, a španski IBEKS 35 za 0,10 odsto, javlja agencija "Blumberg".

Jedino je londonski indeks FTSE 100 pao za 0,59 odsto. U Aziji, japanski indeks Nikei 225 je "skliznuo" za 0,49 procenata, a honkoški Hang Seng za 2,03 odsto.

 





 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading