Državni udar u Boliviji zbog litijuma, kuva se i u Čileu

Autor:

Svet

25.11.2019

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada već bivši predsednik Bolivije Evo Morales nedavno je potvrdio da su SAD igrale ključnu ulogu u njegovom deportovanju u Meksiko posle svrgavanja s vlasti, a da su ogromne rezerve litijuma, kojima ova država obiluje, zapravo bile pravi ciljevi državnog udara.

RepublikaFoto: pixabay.com/fotomontaža
Državni udar u Boliviji zbog litijuma, kuva se i u Čileu

- Državni udar imao je za cilj postavljanje lidera desnice koji će otvoriti rezerve litijuma Bolivije, koje su među najvećima na svetu - naveo je Morales, koji smatra da je puč organizovan pošto je on izašao pred narod sa planom da nacionalizuje eksploataciju litijuma kako bi osigurao ekonomsku budućnost zemlje.

Osim Bolivije, bogatstvom litijumom može da se pohvali još jedna latinoamerička država. Američki geopolitičar Vilijam Engdal u svojoj analizi pominje i Čile kao novu legitimnu metu promene vlasti u režiji Amerikanaca, koja će, kako tvrdi, posle Venecuele i Bolivije biti demokratizovana na američki način otimanjem ovog rudnog blaga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading