ŠPANSKA POLICIJA OBAVILA VELIKU ZAPLENU KOD OBALA GALICIJE: U podmornici tri tone kolumbijskog kokaina

Autor:

Svet

25.11.2019

23:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti španskog regiona Galicija zaplenile su podmornicu u kojoj je bilo više od tri tone kokaina, za koji se smatra da potiče iz Kolumbije, objavio je CNN.

RepublikaFoto: youtube.com/ABC News
Zaplena droge iz podmornice

Navodi se da je podmornica duga 22 metra zaplenjena kod obala luke Aldan, a uhapšena su dvojica od trojice članova posade poreklom iz Ekvadora, dok je treći uspeo da pobegne.

Podseća se da su već dva puta tokom ove godine, u junu i septembru, krijumčari droge otkriveni prilikom pokušaja prebacivanja kokaina podmornicama u SAD, ali američka televizija napominje da se verovalo da ova plovila nisu uobičajena kod kriminalaca u Evropi.

Navodi se da je gradnja podmornica skupa i da je za nju potrebno imati na raspolaganju neko udaljeno područje u džungli kako radovi ne bi bili primećeni.

Ovo je bio prvi put da je podmornica korišćena za prevoz kokaina u Španiju. Uvale na severozapadu te zemlje i do sada su se koristile za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u Evropu drugim plovilima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading