Netanjahu: Samo slepi ne vide da je ovo državni udar

Autor:

Svet

22.11.2019

23:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu (70) optužen je juče za korupciju i sada se suočava sa pravnim procesom koji bi mogao da traje godinama. Odluku da je podignuta optužnica saopštio je generalni tužilac Avičaj Mandelbilt, čime je Izrael još dublje potonuo u političku krizu nakon dva izborna procesa koja su održana ove godine, a nakon kojih nije formirana vlada.

RepublikaFoto: youtube.com/IsraeliPM
Benjamin Netanjahu

U emotivnom govoru odmah nakon objave optužnice Netanjahu je odbacio optužne slučajeve. "Ja duboko poštujem pravosudni sistem u Izraelu. Ali je potrebno biti slep i ne videti da se nešto loše događa policijskim istražiteljima i tužilaštvu.

Mi vidimo pokušaj udara policije lažnim optužbama", rekao je on, odbacivši pozive da podnese ostavku i naglasivši da neće dozvoliti da "laž pobedi".

Lideri opozicionog saveza partija centra Plavo i belo poručili su da "nema državnog udara u Izraelu, već onih koji su se zabarikadirali na vlasti".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading