VREME JE ZA PROMENU! Korbin predstavio manifest Laburista

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

21.11.2019

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider najveće britanske opozicione Laburističke partije Džeremi Korbin predstavio je danas program svoje stranke, u kom je izneo radikalne planove o transformaciji Britanije, kroz povećanje plata u javnom sektoru, veće poreze i nacionalizaciju infrastrukture.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Manifest Laburista

Džeremi Korbin je rekao da će ta obećanja ispuniti ako pobedi na izborima 12. decembra, a program stranke nazvao je „manifestom nade“, prenosi Tanjug.

On je istakao da mu je cilj da trijumfuje na izborima, a ne samo da osvoji dovoljno mesta za formiranje koalicione vlade.

- Borimo se na ovim izborima da pobedimo kao Laburistička stranka, ne borimo se da bi išli u koaliciju sa nekim - kazao je Korbin.

Korbin je programom predstavljenim u Birmingemu u centralnoj Engleskoj ponudio za svakoga po nešto - od pomoći za roditelje sa malom decom, do besplatnog studiranja i više novca za brigu o starim licima.

U govoru, prekidanom aplauzima i ovacijama pristalica, Korbin je obećao da će se zalagati za obične ljude, protiv „bankara, milijardera i establišmenta“.

- Program laburista je program nade, koji će omogućiti realnu šansu - dodao je Korbin.

 

 

Što se tiče "bregzita“, Korbin je rekao da će to pitanje rešiti u roku od šest meseci, sa novim sporazumom o izlasku, koji bi morao da bude potvrđen na drugom referendumu.

U programu se ponovo oživljava politika nacionalizacije i kontrole centralne vlade, od koje su odustale i konzervativne i laburističke vlade, od 80-ih godina prošlog veka, konstatuje AP.

- Da, to je radikalan program. Ali kada putujete ovom zemljom i razgovarate sa ljudima - radikalni odgovori su ono što je neophodno - poručio je Korbin.

Korbin je rekao da će njegova politika biti popularna u javnosti, a sebe je uporedio sa bivšim američkim predsednikom Frenklinom Ruzveltom, čiji je paket mera „Nju dil“ doprineo prevazilaženju ekonomske krize poznate kao Velika depresija.

Korbin je rekao da je Ruzvelt „morao da krene na bogate i moćne u Americi, da bi to postigao“.

- Prihvatam da je protivljenje i neprijateljstvo bogatih i moćnih neizbežno - zaključio je Korbin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading