Pompeo razmišlja o ostavci?!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

20.11.2019

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktuelni državni sekretar SAD Majk Pompeo bi uskoro mogao da podnese ostavku i napusti tim Donalda Trampa, piše magazin „Tajm“, pozivajući se na neimenovane izvore.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majk Pompeo

Prvobitno je Pompeo očekivao da će ostati na svojoj funkciji do proleća naredne godine, ali je pojava pretnje impičmenta šefu Bele kuće promenila njegove planove, navodi američki magazin.

Državni sekretar, navodno, namerava da se usredsredi na izbore za senatora iz države Kanzas, dok mu događaji u vezi sa Trampom nanose političku štetu.

Glasine da Pompeo odlazi sa svoje funkcije odavno se čuju, navode novinari, ali do sada nije bilo potvrde da li je državni sekretar o svojim planovima razgovarao sa aktuelnim predsednikom.

Situaciju zaoštrava i to što je Donald Tramp nezadovoljan nesposobnošću Pompea da utiče na skandal sa Ukrajinom, koji može koštati Trampa predsedničke fotelje, zaključio je „Tajm“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading