(VIDEO) Evo kako izgleda protest protiv Trampa u Pjongjangu

Autor: mondo.rs

Svet

23.09.2017

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Desetine hiljada ljudi protestovale su danas u Pjongjangu u Severnoj Koreji zbog Amerike i američkog predsednika Donalda Trampa.

RepublikaFoto: youtube.com/RT France
Svi ko jedan mrze Trampa

Protest je izgledao kao parada kojom su defilovali, između ostalih, i studenti u belim majicama i crvenim kravatama, noseći u rukama crvene zastave vladajuće Radničke partije, kao i zastave Severne Koreje.

Parada, odnosno protest protiv Trampa, održan je dan nakon što se lider Severne Koreje Kim Džong Un saopštenjem direktno obratio američkom predsedniku.

Okupljeni su nosili transperente na kojima su bile ilustrovane balističke rakete.

Protestuju i zbog novih sankcija koje je Tramp uveo Severnoj Koreji.

Prema pojedinim procenama, na protestu je bilo oko 100.000 pripadnika, članova i funkcionera vladajuće partije.

Tramp je juče potpisao je izvršnu odredbu koja će omogućiti Americi da proširi sankcije severnokorejskim kompanijama, u nameri da odvrati Pjongjang od daljeg razvoja nuklearnog oružja.

Američki predsednik je i nedavno na sednici UN upozorio da će Amerika biti primorana da "potpuno uništi" Severnu Koreju ukoliko Pjongjang ne popusti u nuklearnom sporu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading