(FOTO) I STRELE LETE PO HONGKONGU: Prozapadni demonstranti udaraju novim oružjem!

Autor:

Svet

17.11.2019

22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na protestima u Hongkongu policajac je juče pogođen strelom koju su prozapadni demonstranti ispalili kada je policija ovog kineskog regiona upotrebila suzavac i vodene topove u pokušaju da rastera demonstrante okupljene na univerzitetskom kampusu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Haos u Kini

Hongkonška policija objavile je fotografije na kojima se vidi se da je strela pogodila policajca u potkolenicu, nakon čega je on prebačen u bolnicu. Objavljene su i fotografije demonstranata koji iza barikada vežbaju gađanje lukom i strelom policajaca pošto su ovo oružje pridodali kamenicama i Molotovljevim koktelima koje su tokom višenedeljnih protesta ispaljivali na policajce.

Demonstranti su odbijali da se povuku iako su kamioni s vodenim topovima, u pokušaju da se približe učesnicima protesta, prelazili preko cigli koje su oni postavili. Učesnici protesta počeli su da se povlače na prostor politehničkog univerziteta tek kada je počela da pada noć, strahujući da će se naći u zamci pošto je policija koristila suzavac i približila im se sa suprotne strane. Politehnički univerzitet u Hongkongu jedan je od brojnih univerzitetskih kampusa koji su protekle nedelje korišćeni kao tačka okupljanja za učesnike protesta.

Kineska narodnooslobodilačka armija je iznenadila stanovnike Hongkonga kada su se njeni pripadnici pojavili na ulicama u majicama i kratkim pantalonama pomažući stanovnicima da očiste haos koji je ostao iza posle antivladinih protesta. Čišćenje je usledilo posle policijske akcije u petak protiv demonstranata na univerzitetu. Lokalne prozapadne organizacije smatraju da bi operacija čišćenja mogla da predstavlja "ozbiljan presedan" ako regionalna vlast pozove vojsku da se pozabavi unutrašnjim problemima. Bezbednosni analitičari procenjuju da je oko 12.000 kineskih vojnika do sada smešteno širom Hongkonga - što je više nego dvostruko od uobičajenog broja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading