UN upozoravaju: Situacija u Boliviji izmiče kontroli!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

16.11.2019

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ujedinjene nacije upozorile su danas da bi nasilje u Boliviji moglo da se "otme kontroli", nakon što je protekle noći u sukobima snaga bezbednosti i pristalica bivšeg predsednika Eva Moralesa poginulo najmanje osam osoba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Haos u Boliviji

Visoki komesar UN za ljudska prava Mišel Bašele istakla je da bi eskalacija nasilja mogla da ugrozi demokratski proces u toj zemlji.

- Plašim se da bi situacija u Boliviji mogla da izmakne kontroli ako se vlasti prema njoj ne budu odnosile uz puno poštovanje ljudskih prava - navela je ona u saopštenju.


Ona je dodala da represivne akcije vlasti mogu da ugroze svaku mogućnost za dijalog.

Politička kriza u Boliviji eskalirala je pošto su snage bezbednosti noćas otvorile vatru na pristalice Eva Moralesa pri čemu je ubijeno najmanje osmoro, a povređene su desetine ljudi, što ugrožava napore privremene vlade da obnovi stabilnost posle ostavke bivšeg predsednika.

Demonstranti i rodbina žrtava okupili su se na mestu pucnjave, uzvikujući: "Građanski rat, odmah!"

Evo Morales, kome je u Meksiku odobren azil posle ostavke na mesto predsednika Bolivije, napisao je na Tviteru da se dogodio masakr.

Demonstranti su naveli da je policija pucala kada su okupljeni građani pokušali da probiju vojni kontrolni punkt.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading