NOVI UŽAS U INDIJI: Uhapšen još jedan guru zbog silovanja žene!

Autor: Tanjug

Svet

23.09.2017

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Indijska policija uhapsila je danas popularnog indijskog duhovnog učitelja zbog optužbi da je silovao 21-godišnju ženu na zapadu zemlje, a to je drugi guru koji je uhapšen zbog silovanja u proteklih mesec dana.

U Indiji uhapšen još jedan guru zbog silovanja

Policijski zvaničnik Džajsing Natavat rekao je da se silovana žena, čiji su roditelji sledbenici 70-godišnjeg gurua Kaušlendre Prapanačarje Falahija Maharadže, požalila da ju je guru napastvovao 7. avgusta u svom sedištu u Alvaru, gradu u državi Radžaštan, prenosi AP.

Ta žena je rekla da ju je duhovni učitelj upozorio da nikome ne priča za napad, ali je odlučila da prekine ćutanje nakon što je drugi, samoproglašeni guru, Gurmet Ram Rahim Sing, izveden pred sud i osuđen na 20 godina zatvora prošlog meseca zbog silovanja dve sledbenice u severnoj državi Harjana.

Falahiju Maharadži preti 10 godina zatvora ukoliko bude proglašen krivim.

Verske sekte imaju veliki broj sledbenika u Indiji, a takođe imaju značajan politički uticaj, napominje američka agencija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading