PUTINOVO DRAMATIČNO UPOZORENJE: Bolivija je na ivici haosa

Autor: Tanjug

Svet

14.11.2019

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Bolivija je na ivici haosa i postoji vakuum na vlasti nakon ostavke bivšeg predsednika te zemlje Eva Moralesa", izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

On je novinarima tokom samita BRIKS-a u Braziliji rekao da se nada da će bilo koji novi lider Bolivije nastaviti da sarađuje sa Moskvom.

- Došlo je do situacije kada uopšte ne postoji autoritet. Zemlja je na ivici haosa - istakao je Putin.

Ruski predsjednik je naglasio da se sve brzo mijenja u Latinskoj Americi i da se treba nadati da će prevladati zdrav razum.

 

 

Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je ranije danas da je Moskva spremna da sarađuje sa privremenim liderom Bolivije, ali je naglasio da je opozicioni senator Žanin Anjez, koja se proglasila za privremenog predsjednika zemlje, došla na vlast bez punog kvoruma u parlamentu.

Rusija je dolazak Anjezove na vlast nazvala organizovanim pučom.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova optužilo je opoziciju u Boliviji da je pokrenula nasilje koje je sprečilo Moralesa da završi svoj mandat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading