URAGAN MARIJA UNIŠTIO BRANU: Život 70.000 ljudi je u opasnosti!

Autor: b92.net

Svet

23.09.2017

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog oštećenja na brani na jezeru Guahataka vlasti Portorika su pokrenule evakuaciju oko 70.000 žitelja ostrva koji žive nizvodno od jezera Guahataka.

RepublikaFoto: Tanjug
Zvaničnici se plaše da je situacija gora nego što trenutno misle

- Ovo je ekstremno opasna situacija - saopštila je Nacionalna meteorološka služba SAD, naglasivši da se svi stanovnici koji se nalaze nizvodno od jezera moraju evakuisati, jer su im životi u opasnosti, prenosi AP.

Inspektor je pronašao pukotinu na brani, za koju su zvaničnici zaključili da bi mogla biti početak katastrofalnog rušenja brane, saopštio je meteorolog Nacionalne meteorološke službe SAD, Entoni Rejnes. 

- Nema znakova koliko dugo ili kako će se ovo odvijati. Ovo je strašna, strašna situacija. Pokušavaju (vlasti) da mobilizuju sve resurse, ali nije lako. Ne znamo koliko će biti potrebno da brana u potpunosti pukne - rekao je Rejnes. 

Portparol vlade karlos Bermudes saopštio je da zvaničnici nemaju komunikaciju sa 40 od 78 okruka Portorika, čak ni dva dana nakon što je uragan Marija opustošio ostrvo.

Zvaničnici su saopštili da je uništeno 1.360 od 1.600 repetitora, a da je 85 odsto kablova za internet i telefoniju srušeno. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading