Čudi me što Rusiju ne povezuju sa događajima u Boliviji: Sergej Lavrov očitao lekciju Zapadu

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

12.11.2019

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Rusiju stalno optužuju za sve što se dešava u svetu - čudno je što je još uvek nisu optužili za situaciju u Boliviji", rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Lavrov

- Navikli smo da Rusiju smatraju umešanom u sve što se dešava u svetu - trovanje u Solzberiju, "bregzit", Katalonija. Nedavno su nas pominjali u kontekstu situacije u Čileu. Razmišljao sam - zašto nas povezuju sa događajima u Iraku, Libanu i sada u Boliviji? Nisu nas optužili za dešavanja u Boliviji, a to je zapravo čudno. Nešto se dešava u glavama onih koji obično stvaraju geopolitičku sliku - rekao je Lavrov na marginama Pariskog foruma mira, koji se održava na inicijativu predsednika Francuske Emanuela Makrona.

Na izborima koji su održani 20. oktobra predsednik Bolivije Evo Morales pobedio je u već u prvom krugu, ali njegov glavni protivnik Karlos Mesa nije priznao rezultate glasanja.

Oružane snage Bolivije su apelovale na Moralesa da napusti dužnost radi stabilnosti zemlje, nakon čega je on podneo ostavku, kao i svi visoki zvaničnici u zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading