Ruski šef diplomatije o odnosima Moskve i Brisela: Mi nismo inicirali pogoršanje veza

Autor: Tanjug

Svet

11.11.2019

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Moskva nikad nije inicirala nikakve korake koji bi doveli do pogoršanja veza sa Evropskom unijom", izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Lavrov

- Nikad nismo inicirali pogoršanje veza, čak ni minimalno nazadovanje u odnosima između naše zemlje i EU. Trenutna abnormalna situacija razvila se nakon što je EU podržala puč u Ukrajini, a koji je organizovan spolja - rekao je on, prenosi TAS S.

Lavrov je rekao da je EU odlučila da priznanje volje naroda na Krimu i činjenicu da se Rusija založila za prava stanovnika Donbasa koji su odbili da prihvate puč iskoristi kao polaznu tačku za svoje trenutne odnose sa Rusijom.

- EU je potom uvela sankcije Rusiji -  podsetio je šef ruske diplomatije.


On je pomenuo da Moskva dobija signale iz EU da želi poboljšanje odnosa, ali tako da taj proces započne Rusija a da EU na to odgovori.

- Međutim, nismo mi objavili sankcije. Nismo mi okončali sve mehanizme saradnje sa EU. Imali smo više od 20 sektorskih dijaloga koji su zamrznuti. Samiti se više ne održavaju, kao ni sastanci šefova diplomatija - konstatovao je Lavrov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading