Naučnici tvrde da je vremenska mašina moguća i to za male pare

Autor: Blic, Republika

Svet

08.11.2019

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor fizike sa Univerziteta u američkoj saveznoj državi Konektikat Ronald Malet smatra da je moguće napraviti mašinu koja će primati informacije iz budućnosti!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Iako je fizičko putovanje kroz vreme, za sada, nemoguće, on tvrdi da je za "mali novac" moguće napraviti mašinu koja će primati informacije od naših potomaka ili generacija iz bliske budućnosti.

Malet veruje da takva mašina može biti napravljena već sada, jer, prema njegovim teorijama, "svjetlost može promeniti vreme".

- Koristeći se kružnom laserskom svetlosti, uspio sam matematički pokazati da to može dovesti do savijanja prostora i vremena. Tok neutronskih spinova mogao bi preneti binarni kod u prošlost -smatra Malet.

Prema njegovom proračunu, takva sofisticirana mašina, koja bi se koristila laserima za okretanje vremena, koštao bi "svega 250.000 dolara".

Maletove kolege, kako prenose naučni portali, smatraju da je ova ideja možda nemoguća, ali se nadaju da će uspeti u nekim projektima, koji su revolucionarni u poređenju sa drugim istraživačima na polju "putovanja kroz vreme".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading