Erdogan: Turska uhapsila Bagdadijevu ženu, sestru i zeta!

Autor: Tanjug

Svet

06.11.2019

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turske snage bezbednosti uhapsile su ženu lidera DAEŠ-a Abu Bakra el Bagdadija, saopštio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

- El Bagdadi je izvršio samoubistvo u tunelu. Uhvatili smo njegovu ženu u Siriji, ali nismo od toga pravili pompu. Prvi put ovo objavljujem. Uhvatili smo i njegovu sestru i njenog supruga - rekao je Erdogan.

Ranije je šef uprave za vezu administracije predsednika Turske Fahretin Altun potvrdio pritvaranje sestre El Bagdadija tokom turske protivterorističke operacije u Siriji.

Predsednik SAD Donald Tramp je 27. oktobra objavio o likvidaciji El Bagdadija. Prema njegovim rečima, tokom operacije američke vojske terorista je razneo samoubilački pojas, ali su uspeli da ga "brzo i tačno identifikuju". Kasnije je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov saopštio da Rusija nema pouzdane informacije da je američka vojska sprovela operaciju još jednog uništavanja El Bagdadija. Islamistički portal "Amak" saopštio je da je DAEŠ potvrdio likvidaciju svog vođe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading