Podignuta optužnica protiv vozača kamiona smrti

Autor: Tanjug, Republika

Svet

04.11.2019

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač kamiona u kome je pronađeno 39 leševa, a koji je optužen za ubistvo i zaveru za trgovinu ljudima, pojavio se danas pred britanskim sudom putem video linka. Vozač Moris Robinson (25) pred sudom u Čelmsfordu potvrdio je putem video linka svoj identitet i adresu, a Rojters prenosi da je Robinson bio u sivoj dukserici. Njega terete po 39 tačaka za ubistvo, zaveru za trgovinom ljudima, zaveru za pomoć nezakonitoj imigraciji i za pranje novca, saopštila je policija.

RepublikaFoto: youtube.com/facebook.com/
Moris Robinson

Robinson nije podneo zahtev za kauciju, a u pritvoru će ostati do 25. novembra kada će se postupak nastaviti na Old Bejli centralnom krivičnom sudu u Londonu i on će se izjasniti o krivici. Inače, državljanin Severne Irske optužen je po više tačaka optužnice za ubistvo iz nehata, u vezi sa otkrićem 39 tela u kamionu u blizini Londona prošle nedelje, javio je danas irski medij RTE.

Britanska policija saopštila je danas da traga za dvojicom braće iz Severne Irske zbog smrti 39 osoba, čija su tela pronađena prošle nedelje u zadnjem delu kamiona u blizini Londona. Policija Eseksa navodi da su Ronan Hjuz (40) i njegov brat Kristofer Hjuz (34) iz Arme osumnjičeni za ubistvo i trgovinu ljudima, prenosi Rojters.

Sve žrtve su Vijetnamci

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Građani Eseksa položili cveće blizu kamiona smrti

Britanska policija saopštila je danas da veruje da su svih 39 osoba koje su prošle nedelje pronađene mrtve u kamionu hladnjači u Eseksu Vijetnamci.
- U ovom trenutku, mi verujemo da su sve žrtve vijetnamske nacionalnosti, i u kontaktu smo sa vijetnamskom vladom - rekao je zvaničnik policije u Eseksu, Tim Smit, javio je Rojters.
- Mi smo u direktnom kontaktu sa nekim porodicama u Vijetnamu kao i u Velikoj Britaniji, i verujemo da smo identifikovali porodice nekih od žrtava - dodao je Smit.

- U ovom trenutku verujemo da su u Severnoj Irskoj, ali su povezani i sa Republikom Irskom - rekao je glavni inspektor Stjuart Huper dodajući da je za istragu ključno da se dvojica braće pronađu i ispitaju. Detektivi, koji istražuju ovaj slučaj, uhapsili su još tri osobe, pored Robinsona, ali su one oslobođene, uz kauciju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading