(VIDEO, FOTO) U ovom gradu se guše u smogu, piloti ne vide pistu, otkazani letovi i isključuju vozila iz saobraćaja!

Autor: telegraf.rs/CNN/Tanjug

Svet

04.11.2019

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Indeksi zagađenja pokazali su da je kvalitet vazduha u indijskoj prestonici u nedelju došao do opasnog nivoa.

Stanovnici indijske prestonice već nedelju dana udišu rekordno visoke nivoe smoga, dok lokalna vlada preduzima hitne mere kako bi se izborila sa opasno zagađenim vazduhom u Nju Delhiju.

Letovi u međunarodnoj vazdušnoj luci u Nju Delhiju u nedelju su odloženi i preusmereni jer piloti nisu mogli da vide pistu od gustog smoga, piše CNN.

- Vidljivost je bila toliko loša da je 37 letova, uključujući barem jedan međunarodni, preusmereno iz gradske međunarodne vazdušne luke Indira Gandi - rekao je visoki službenik aerodroma.

Indeksi zagađenja pokazali su da je kvalitet vazduha u indijskoj prestonici u nedelju došao do opasnog nivoa. Glavni ministar Delhija Arvind Kejriwal napisao je na Tviteru da je u celoj Severnoj Indiji zagađenje postalo "nepodnošljivo".

 

 

U Nju Delhiju je proglašeno vanredno zdravstveno stanje, gde su vlasti obustavile posao na gradilištima i uspostavile nove saobraćajne kontrole ograničavajući broj automobila na putu. Škole su zatvorene i većina stanovnika koji to mogu priuštiti - ostaju kod kuće.

Pravilo vožnje naizmeničnim danima

Vlasti u Nju Delhiju ograničavaju vožnju privatnih vozila naizmeničnim danima radi kontrole zagađenja u prestonici Indije, koja je i dalje pod toksičnim smogom.

Mera ograničava privatna vozila sa neparnim registarskim tablicama da voze neparnim datumima, dok je na parne datume dozvoljena upotreba automobila sa tablicama sa parnim brojevima.

 

 

Vlasti kažu da će gotovo 1,2 miliona registrovanih vozila u Delhiju biti van saobraćaja svakog dana tokom dvonedeljnih ograničenja, prenosi AP.

Nju Delhi je jedan od najzagađenijih gradova na svetu, a vlasti su već proglasile vanredno stanje javnog zdravlja i naložile zatvaranje škola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading