BIZARNO: Odsekao sebi prst zbog ujeda zmije, ono što mu je rekao lekar pamtiće do kraja života!

Autor: vecernji.hr, Republika

Svet

02.11.2019

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineski farmer sekao je drva kada ga je odjednom ugrizla zmija za koju celo selo veruje da ubija čoveka u pet koraka. Žang (60) koji veruje u seosku legendu odlučio je da pod svaku cenu bude gospodar svoje sudbine i izbegne smrt, pa je sebi odrezao prst za koji ga je ugrizla zmija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Muškarac je u naletu panike ostavio odsečeni prst na obronku i pojurio u bolnicu gde su mu doktori rekli da je reakcija bila preterana. Da stvar bude još gora, ta zmija uopšte nije otrovna.

Doktor Ren Jinping iz bolnice u pokrajini Žeđiang rekao je da Žang nije imao snažnu glavobolju, probleme s disanjem i krvarenje desni koji su uobičajeni simptomi koje pokazuju žrtve smrtonosnih zmija. Žang je objasnio doktorima da se odlučio na ovaj radikalan potez zato što je pre nekoliko godina njegov sused umro od ugriza iste zmije. Međutim, dovoljno je bilo samo uzeti serum protiv otrova i očistiti ranu.


Sivkasta zmija 'pet koraka' poreklom je iz jugoistočne Azije. Lekari su rekli da prekomerne reakcije na napade ove zmije nisu retkost, a neretko ljudi sebi amputiraju udove kako bi zaustavili širenje otrova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading