Da se dozovu pameti! U ovoj zemlji kazna za pijane vozače je MRTVAČNICA?!

Autor: Tanjug

Svet

30.10.2019

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rad u mrtvačnici i u bolnicama ubuduće će biti kazna za vozače koje policija uhvati pijane za volanom u Moldaviji.

Foto: Ilustracija

Ta zemlja je uvela novi program suzbijanja opšteg alkoholizma i vožnje u pijanom stanju, a vozači koje policija uhvati pijane za volanom moraće da uđu u poseban program kako ne bi ostali bez vozačke dozvole.

Program traje tri meseca, a sastoji se od 12 sastanaka tokom kojih osobe koje naprave saobraćajni prekršaj pomažu u bolničkim ustanovama pri lečenju pacijenata povređenih u saobraćajnim nesrećama, a predviđen je i rad u mrtvačnicama.


Prvi od tih programa počeo je nedavno u mrtvačnici u glavnom gradu Kišinjevu, gde je učestvovalo šest muškaraca osuđenih za vožnju pod uticajem alkohola, a oni su pomagali mrtvozorniku pri ispitanju leševa i učestvovali pri obdukcijama tako što su uklanjali unutrašnje organe.

- Ovo iskustvo podstaklo me je da više nikad ne sednem pijan za volan, ovo je bila dobra lekcija. Mislim da će mi smrad raspadajućeg ljudskog mesa zauvek ostati u nosnicama - rekao je jedan od polaznika programa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading