Još jedan težak udarac za Islamsku državu, ubijen portparol

Autor: Tanjug, Republika

Svet

29.10.2019

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD su potvrdile da je u operaciji američkih snaga na severu Sirije ubijen portparol takozvane Islamske države Abu al Hasan al Muhadžir, koji je važio za drugog čoveka te ekstremističke organizacije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kurdske snage u Siriji su u nedelju saopštile da je Muhadžir ubijen u zajedničkoj akciji kurdskih i američkih trupa na severu Sirije i da je likvidiran u nastavku operacije u kojoj je prethodno poginuo lider ID Abu Bakr al Bagdadi.

Kurdske snage su saopštile da je Muhadžir bio "desna ruka" lidera IS Bagdadija, podseća Rojters.

Zvaničnik Stejt departmenta, koji je zatražio da ostane anoniman, takođe je naveo da je Muhadžir bio "broj dva" u Islamskoj državi, dodajući da je on ubijen u odvojenoj operaciji vojske SAD od one u kojoj je ubijen lider IS, navodi Rojters.

Zvaničnik Stejt departmenta je dodao i da su većinski kurdske Sirijske demokratske snage (SDF) imale značajnu ulogu u operaciji u kojoj je ubijen Muhadžir.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading