Stanovnici Mosula pozdravljaju smrt Bagdadija

Autor: Tanjug, Republika

Svet

27.10.2019

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanovnici Mosula, iračkog grada koji su 2014. pripadnici Islamske države zauzeli i uništili veći deo, pozdravili su smrt lidera te terorističke organizacije Abua Bakra al Bagdadija. Jedan od stanovnika Saad Halil, vlasnik prodavnice, izjavio je da je Bagdadija i njegove sledbenike "božjom voljom stigla osveta zbog toga što su im učinili".

RepublikaFoto: Twiter.com/screenshot
Abu Bakr al Bagdadi

Ekstremisti Islamske države zauzeli su Mosul, drugi grad po veličini u Iraku, tokom kampanje širom severnih i zapadnih delova Iraka i uveli stroge islamske zakone. Godine 2017. na ulicama grada mesecima se vodila bitka između ekstremista i iračkih snaga, potpomognutih SAD, uništena su čitava naselja, uključujući i Stari grad, podseća AP.

Mudhir Abdul Kadir smatra da je smrt Bagdadija "deo grehova" počinjenih u Starom gradu, gde se i dve godine nakon što je Irak u julu 2017. proglasio pobedu, još uvek nalaze tela ispod ruševina. Bagdadi je poginuo tokom racije američke vojske na severu Sirije pošto se razneo eksplozivom u tunelu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading