PREDSEDNIK SAD POKLEKAO PRED PRITISCIMA: Samit G-7 neće biti održan u Trampovom hotelu

Autor:

Svet

20.10.2019

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp povukao je odluku o tome da sledeći samit grupe sedam najrazvijenijih država sveta (G-7) bude održan u njegovom hotelu "Doral" u blizini Majamija na Floridi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

SAD će biti domaćin samita G-7 tokom naredne godine.

Vršilac dužnosti šefa Trampovog kabineta Mik Malvejni je pre nekoliko dana rekao da će samit G-7 biti održan u Trampovom hotelu "Doral" od 10. do 12. juna 2020. godine.

Tramp je, međutim, promenio tu odluku nakon mnogobrojnih kritika i optužbi da koristi predsednički mandat da bi se dodatno obogatio na račun toga što želi da bude domaćin međunarodnog samita u privatnom odmaralištu koje je u vlasništvu njegove porodice.

Šef Bele kuće je na Tviteru napisao da će njegova administracija odmah početi da traži drugu lokaciju za samit G-7, uključujući mogućnost da skup bude održan u Kemp Dejvidu, odmaralištu koje koriste predsednici SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading